Програма

Програмата* на Академията за СУПЕР ПОСТИЖЕНИЯ е разработена изцяло върху модела на учене чрез преживяване. Целта и е да провокира и развие най-важните житейски умения у тийнейджърите, които да им позволят да успяват занапред в живота. Всеки един от дните в Академията включва:

Спортно занимание – Пилатейс, Тай Чи, Айкидо, Танци – целта е тийнейждърите да разберат и усетят ползите от това да поддържаш физическото си състояние в добра форма. Да се радваш на висока физическа енергия, която да ти позволява да учиш и работиш по-добре и да постигаш по-високи резултати.

Презентационни умения – Всеки ден в живота на човек се налага да се презентира – в училище, в магазина, на улицата, в работата. Това е едно от най-важните умения, от което имаме нужда всеки ден, за да бъдем успешни и до постигаме целите си. Във всеки един от дните тийнейджърите ще имат задачата да представят себе си в презентация – етюд от 2 до 5 минути по тема зададена от лекторите. Този модул от програмата е застъпен във всеки един от дните на Академията и ще заложи на изграждане на автентичния стил на презентиране на всеки от участниците. Ще се изграждат и практикуват стил, умения, сила на гласа, увереност, жестове, поза. Участниците ще бъдат в клас по актьорство майсторство, което ще им позволява да бъдат уверени и харизматични. Всеки от участниците ще получава всеки ден индивидуална подкрепа и обратна връзка за своето представяне и за начините как да постигне по-високо майсторство.

В 8-те дни всеки от тийнейджирите ще премине през множество упражнения и игри за придобиване и изграждане на важни умения, като:

Лидерство, Целепостигане, Презентиране, Самоувереност, Разрешване на проблеми, Комуникационни умения, Вземане на решения, Креативни идеи, Сътрудничество, Работа в екип, Управление на лични финанси и др.

С пълната програма на Академията по дни можете да се запознаете по-долу:

22 август

 • 10.30 – 12.30 ОТКРИВАНЕ
 • 12.30 – 13.30 Обяд
 • 13.30 – 17.30 Самоувереност, позитивни ценности и комуникационни умения

Откриването на Академията ще започне точно в 10.30ч. Ще запознаем участниците с правилата за идните 8 дни и ще преминем в запознанства. Всеки ще се представи и ще сподели своите очаквания за това, което иска да научи от Академията.

Ще похапнем заедно на обяд, след което ще започнем със същинската част.

Първия модул е: “Самоувереност, позитивни ценности и комуникационни умения”.

Избрахме да започнем с него, защото идентифицирането и определянето на личните ценности са важен елемент от позитивната идентичност у младежите. Израстващите със самоувереността и с ясно определени ценности  много по-често демонстрират положително поведение и избягват негативно или разрушително такова.  Справянето със стреса и личните емоции става много по-лесно. Активното слушане и позитивната комуникация ще бъдат в основата на модула за комуникационни умения, който ще демонстрира на тийнейджърите какво е да бъдеш изслушан и разбран и как да накараш другите да го правят за теб.

Първия ден от Академията ще загатне за цялостното преживяване, което очаква всеки от участниците и ще ги зареди с положителни емоции и очаквания за следващите 7 дни. Ще приключим точно в 17.30ч. така, че всеки от участниците ще може да планира с точност прибирането си към вкъщи.

Хм… може би ще издадем малка тайна, но…. ще има домашнооооо 🙂 Е, разбира се, не е от онези скучни и тягостни домашни в училище. Напротив – ще е много забавно, но… ще изисква полагането на усилия, за да се подготвиш за идния ден.

23 август

 • 9.00 – 10.00 Тай Чи
 • 10.30 – 12.30 Презентации
 • 12.30 – 13.30 Обяд
 • 13.30 – 17.30 Постигане на цели и управление на времето

Втория ден от Академията ще започне със спорт. Ще запознаем тийнейджърите с един от най-популярните спортове игран на закрито в света – Тай Чи.  Макар и западния свят го определя като вид оздравителна гимнастика, Тай Чи е древно китайско бойно изкуство с дълга история, документирана още от времето на династия Тан (618 – 907). Първоначално разработено за самозащита, Тай Чи се превръща в елегантна форма на упражение, използваща се днес за намаляване на стреса, депресията и на редица други заболявания. Често описвано като подвижна медитация, това изкуство включва дълга поредицата от бавни и плавни движения, които се изпълняват в определена последователност. Най-хубавото е, че водещ на практиката ще бъде ДВУКРАТНИЯ СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПЕТЪР ДРАГОЕВ [-_-]~

Petar Dragoev Big

След сутрешната доза “Тай-чи” ще стартираме с първите презентации, които всеки един от участниците ще направи. Това какво, как и по какъв точно начин ще се представя… ще запазим в тайна 🙂

Екипът на Академията смята, че ние хората сме ориентирани и се развиваме в живота на базата на целите, които си поставяме. Затова и тази тема заема толкова “челно” място в програмата ни. Целите – как ги определяме и как ги постигаме? Каква е тайната? Дали ще имаме достатъчно време и енергия, за да постигнем всичките си цели? Как да сме по-продуктивни? Как да имаме повече време за важните за нас неща? Ето за това ще работим през този ден.

 

banner

24 август

 • 9.00 – 10.00 Йога
 • 10.30 – 12.30 Презентации
 • 12.30 – 13.30 Обяд
 • 13.30 – 17.30 Креативно мислене и разрешаване на проблеми

Успелите хора са креативно мислещи – в спорта, изкуството, бизнеса. Разрешаването на проблеми е в основата на всяко ново нещо – било то бизнес, социална инициатива, проект. В основата на човешкия прогрес е креативното мислене. През този ден ще разглеждаме методите и техниките, които ни помагат да бъдем креативни. Ще работим с похвати, които ни помагат да разрешаваме проблеми с лекота.

25 август

 • 9.00 – 10.00 Пилатес
 • 10.30 – 12.30 Презентации
 • 12.30 – 13.30 Обяд
 • 13.30 – 17.30 Работа в екип

Работа в екип

Rabota v Ekip

Умението за работа в екип е едно от ключовите, за да може човек да постига успех. По време на Академията ще работим върху теми като: Защо екипа е важен? Защо е толкова трудно да се работи в екип? Какви са ролите? Как да бъдеш успешна част от екипа? Всичко това поднесено с много игри и задачи.

 

26 август

 • 9.00 – 10.00 Ритъм
 • 10.30 – 12.30 Презентации
 • 12.30 – 13.30 Обяд
 • 13.30 – 17.30 Лични финанси

Танцииии за събуждане 🙂 Презентации за обяд. И после…..

Щастието не е в парите, а …. в тяхното количество – беше казал някой. Ние от Академията казваме – не парите са важните! По-важно е тяхното управление! :)

Ще работим с участниците над това: Как богатите хора управляват парите си. За какво богатите “харчат” парите си и …. за какво не харчат парите си.  Тази част от Академията е изградена на база философията на Робърт Кийосаки за управлението на парите, но ще бъде поднесен по много забавен и интерактивен начин – с примери от нашата действителност. Активи, пасиви, приходи, разходи, баланс….. къщи, коли, деца, семейство – за това какъв е кръговрата на парите и как да ги имате …..ще разберете на 26ти август.

27 август

 • 9.00 – 10.00 Тай Чи
 • 10.30 – 12.30 Презентации
 • 12.30 – 13.30 Обяд
 • 13.30 – 17.30 Лидерство

Предполагам, че някога Лидерството е означавало мускули, но днес то означава да се разбираш с хората.” – Махатма Ганди

Този ден от Академията е изцяло посветен на Лидерството. В този ден ще интегрираме наученото до тук в Академията и ще слеем знанията и ще ги насочим в оформянето им на лидерски качества във всеки един от участниците. Ще имаме  занимания, които ще помогнат на участниците да разберат какво е да си лидер и какви са качествата на лидерите. Ще имаме игри, които ще провокират тийнейджърите да осъзнаят и изберат свои собствени лидерски качества.

28 август

 • 9.00 – 10.00 Ритъм
 • 10.30 – 12.30 Мисия SUPER ACHIEVER
 • 12.30 – 13.30 Обяд
 • 13.30 – 17.30 ФИНАЛНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ

Танци-манци….за закуска 🙂

ВАЖНО: Тук участниците за първи път ще могат да разберат за това …. какво е Мисия SUPER ACHIEVER!

ОЩЕ ПО-ВАЖНО: ФИНАЛНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ – 5 дни практикувахте и презентирахте… да видим какво се е получило на 6-тия ден!

ГОЛЯМ ДЕН! ГОТВЕТЕ СЕ СЕРИОЗНО! Впрегнете и родата и приятелите да ви помагат в подготовката!

ВРЕМЕ Е ДА ПОКАНИТЕ И РОДИТЕЛИТЕ ВИ! НЕКА ДОЙДАТ И РАЗБЕРАТ В КАКВИ ИЗКУСНИ ПРЕЗЕНТАТОРИ СТЕ СЕ ПРЕВЪРНАЛИ!

29 август

 • МИСИЯ SUPER ACHIEVER

Нещо за МИСИЯТА SUPER ACHIEVER??? Неее. Top Secret! Само ще ви споменем, че ще можете да използвате на практика всичките умения и знания, които придобихте през предходните 7 дни. Повече за МИСИЯТА SUPER ACHIEVER ще можем да ви кажем на 28 август както написахме по-горе в програмата 🙂

Ако желаеш и ти да станеш SUPER ACHIEVER ела и се включи в Академията!

banner

 

* Програмата на Академията не е окончателна и може да търпи промени.